Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SAFEKY OY:n TARINA

 

Avaan tässä kirjoituksessa hieman miksi päädyin perustamaan kokonaisturvallisuuden hallintaan keskittyvän yrityksen jo valmiiksi hyvin kilpailulle alalle. Turvallisuuden varjollahan kaupataan nykyään hyvin monenlaisia välineitä, koulutusta ja kurssia. Turvallisuusala mielletään usein vain vartiointiin ja erilaisten kameroiden ja muiden valvontavälineiden käyttöön. Mutta se on huomattavan paljon enemmän, kuten toiminnan ja osaamisen jatkuvaa kehittämistä riskienhallintalähtöisesti.

Jo vuosien ajan olen lukuisilla työmatkoillani ja pitkähköillä juoksulenkeilläni sekä useissa keskusteluissa alan ammattilaisten kanssa pohtinut turvallisuuden merkitystä eri organisaatioille ja ihmisille. Mitä on turvallisuus ja miten se määritellään? Miten organisaation turvallisuuskulttuuria saadaan parhaiten tuettua? Turvallisuus on kuitenkin pohjimmiltaan olotila, jonka ihmiset ja organisaatiot kokevat eri tavalla. Turvallisuus on toiminnan tehokkuuden ja laadun mahdollistaja sekä tapa täyttää vaatimuksia.

Olen yli 30-vuotisen työurani työskennellyt korkean turvallisuustason organisaatiossa. Olen saanut työskennellä yhteistoiminnassa niin viranomaisten, yksityisen turvallisuusalan osaajien kuin muun liike-elämän toimijoiden kanssa. Olen seurannut pitkään, kuinka turvallisuusala on kehittynyt ja miten eri muotivirtaukset, lainsäädäntö ja nykyinen maailman meno ovat siihen vaikuttaneet. Olen myös seurannut yrittäjien kirjoituksia turvallisuudesta ja siihen liittyvistä viranomaisvaatimuksista. Turvallisuus muodostuu juuri vaatimusten täyttämisestä, ne vaatimukset olisi vain selkeästi saatettava yrittäjien tietoon.  Myös edellä mainitun vuoksi tarkoituksenmukainen turvallisuus on toimintani keskiössä.

Vuosien saatossa yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään, nimittäin yksittäisen työntekijän merkitys vai sanottaisiko henkilön tärkeys koko organisaation turvallisuudelle ja sen rakentumiselle. Turvallisuus rakentuu pohjimmiltaan kuitenkin henkilöstön osaamisen ja asenteen varaan. Henkilöstön sitoutumista ei voi korvata millään teknisellä välineellä tai sovelluksella.

Yksittäisten henkilöiden osaaminen ja sen hyödyntäminen vaativat organisaation johtamisessa suunnittelua. Ei ole juurikaan hyötyä kouluttaa henkilöstöä massamaisilla koulutustilaisuuksilla joita ei ole kohdennettu yritysten ja sen työntekijöiden tarpeisiin. Kouluttaminen vain koulutuksen takia on pahimmillaan sekä ajan, että rahan haaskausta. Koulutettavan ja hänen organisaationsa on saatava koulutuksesta jotain konkreettista lisäarvoa omalle toiminnalleen.  

Eli nyt asiaan: mielestäni henkilöstön KOHDENNETTUUN koulutukseen panostamalla (johtajasta duunariin) päästään vaikuttamaan suoraan organisaation toiminta- ja turvallisuuskulttuuriin kehittävässä mielessä. Eli koulutetaan oikeita asioita oikealle kohderyhmälle oikeassa paikassa. Asia edellyttää tietenkin organisaation johdon sitoutumista asiaan.

Koulutettavat asiat voivat olla pieniäkin, mutta niillä on oltava tavoite, joka palvelee koko organisaatiota edistäen hyvää toiminta- ja turvallisuuskulttuuria. Esimerkkeinä kohdennetusta koulutuksesta voidaan mainita tietojen suojaamiseen liittyvä koulutus paljon matkustavalle henkilöstölle ja perehdyttämiseen liittyvä koulutus perehdytyksestä vastaaville henkilöille. On kuitenkin huomioitava, että on olemassa asioita jotka, on   koulutettava kaikille. Työturvallissuuteen liittyvät lakisääteiset asiat ovat tällaisia.

Kun organisaation turvallisuuskulttuuri on korkealla tasolla työtapaturmia ja muita poikkeamia tapahtuu vähän ja ”läheltä piti” asioista ilmoitetaan avoimesti ilman sanktion pelkoa. Näin organisaatio oppii ja kehittyy koko ajan hallitsemaan riskejänsä. Turvallisuus on mielletty kaikkia koskevaksi asiaksi eikä se ole vain turvallisuushenkilöstön tehtävä. Eli suomeksi: Turvallisuus huomioidaan automaattisesti toiminnan eri vaiheissa ja se on osa yrityksen toimintakulttuuria.

Yrittäjä ei aina välttämättä osaa huomioida kaikkea turvallisuuteen ja viranomaismääräyksiin liittyviä asioita. Tämän vuoksi vuorovaikutus ja yhteistyö ovat erittäin tärkeitä asioita toiminnan kehittämisessä. Viranomaismääräysten laajan kirjon osalta olen huomannut tämän itsekin, vaikka oma yritykseni on vasta kuukauden vanha.

Päädyin perustamaan yrityksen joka voi olla asiakkaan mukana kehittämässä turvallisuuskulttuuria niin koulutuksella, auditoinneilla ja konsultoinnilla sekä mentoroinnilla vaikuttavasti.

Tällä hetkellä käynnistelemme toimintaamme ja hoidamme tarvittavia hankintoja ja viranomaisbyrokratiaa, jotta voimme jatkossa palvella asiakkaitamme joustavasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarjoamme toimintamme käynnistyttyä asiakkaillemme kokonaisturvallisuuden hallintaan liittyviä palveluita ja lakisäänteisiä korttikoulutuksia yrityksen tarpeisiin räätälöityinä, myös viikonloppuisin.

 

Olemme käytettävissä.

 

 

Esa Kylmänen

Yrittäjä

MBA, Safety Management

Master of Safety

 

 

27.4.2018

 

KÄRPPÄ- JA KEVÄT HUUMASSA

 

On kultainen, auringonpaisteinen, erittäin hieno keväinen aamu Oulussa, taas kerran. Aamu alkoi hienosti kun kuuntelin radiosta kuinka Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen hoiti hienosti radiotoimittajan "tatuointi-hölmöilyn" siten että kaikki hyötyvät asiasta. Ketään ei nöyryytetty ja kaikki osapuolet tulivat huomioiduksi. Se oli mainiosti hoidettu case.

Itsellä henkilökohtaisesti alkava kevät, kesä ja tuleva aika muutenkin tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. Siirryttyäni yrittäjäksi olen panostanut javarmistanut että osaamiseni, yritykseni materiaali ja muukin toiminta vastaa haasteeseen jotka asiakkaat asettavat. Safeky Oy:n hankinnat toteutettu ja omat lisenssit saatettu viimeisenpäälle päiväjärjestykseen jotta voidaan antaa asiakkaille hyvin sujuvaa koulutusta.

Mutta sitten tapahtui kummia. Ajauduin töihin toiselle työnantajalle! On erittäin hienoa että osaamistani arvotetaan siinä määrin että voin toimia turvallisuustehtävissä täysipäiväisesti ja tuottaa tärkeänä pitämiäni palveluja. Olen kylläkin miettinyt että olenko ihan järjissäni kun lähden taas töihin toiselle työnantajalle vaikka on oma yrityskin. Mutta tein päätöksen: koska osaamistani arvostetaan niin he tulevat saamaa täyden työpanokseni.

Omaa yritystoimintaa en tietenkään voi markkinoida tai tehdä samanaikaisesti työni kanssa. Mutta koulutusta ja konsultointia olen varautunut tekemään mahdollisuuksien mukaisesti muina aikoina, jos työnantajani sen suo.....Eli jatkossa yritykseni koulutustoiminta tapahtuu viikonloppuisin ja se suuntautuu ryhmille.

Toivotan Oulun Kärpille onnittelut Suomen Mestaruudesta ja kaikille hyvää ja turvallista kevättä.

Esa